AĞRI / MERKEZ - Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu

Mrt

Çanakkale bir milletin diriliş destanıdır. Çanakkale, bugün dahi kanayan yaramızın merhemidir. Çanakkale birlik ve beraberliktir. Çanakkale, bugün birbirine düşürülmeye çalışılan bin yıllık kardeşlerin koyun koyuna yattığı ebedi yurtlarıdır. Kefensiz toprağa düşenlerin, kendi cenaze namazını kılarak şehadete yürüyenlerin, sadece 15 bahar görebilmiş tazecik fidanların, Allah'ın huzuruna temiz gitmek için ellerindeki kısıtlı içecek sularını, çamaşırlarını temizlemek ve abdest almak için kullanan Mehmetçiklerin, cephaneler yağmurda zarar görmesin diye hasta çocuğunun battaniyesini cephanelerin üstüne örten ve evladını bu vatana kurban veren ananın, yarım kalan hayatların, arkada bırakılan gözü yaşlı anaların, babaların, kardeşlerin, eşlerin mekanıdır.

Çanakkale kopan bacağının yerine süngüsünü takarak savaşmaya devam eden Ezineli Yahya Çavuş'un, iman ve vatan aşkıyla 215 kg. mermiyi düşmanın kalbine gönderen Seyit Onbaşının, neferlerinin tamamının şehit düştüğü 57. Alay'ın ve daha isimlerini ve kahramanlıklarını sayamadığımız daha nice Mehmetçiğimizin mekanıdır.

Onlar vatanlarını namus bildiler. Vatan aşkı için, bayrak aşkı için, şehadeti dinin temeli olan ezan aşkı için son nefeslerini verdiler.

Mrt

Bilim ve teknolojinin önemini vurgulamak ve bilimsel düşünme yeteneğine sahip nesiller yetiştirmek hedefiyle, 1998 yılından itibaren her yıl 8-14 Mart tarihleri Bilim ve Teknoloji Haftası olarak kutlanmaktadır.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün, “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir. İlim ve fennin dışında mürşit aramak gaflettir, dalalettir.” sözleriyle ifade ettiği gibi, devletlerin çağa ayak uydurabilmesi ve kalkınmada söz sahibi ülkeler arasına girebilmesi bilim ile mümkündür. Bu bilinç ve farkındalığa ulaşmak için okulumuzda pano çalışmaları ile bu haftayı kutladık.

Mrt

İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan, bağımsız bir ülkenin onurlu bireyleri olarak her zaman ve her yerde coşkuyla okuduğumuz İstiklal Marşı’mızın 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından bağımsızlık sembolümüz olarak kabul edilişinin 103. yıldönümünü idrak etmenin gururunu yaşıyoruz.

Bu anlamlı günü okulumuzda  düzenlenen programlar ve pano çalışmaları ile kutladık.

Mrt

Her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında Yeşilay Haftası'nı kutluyor, hafta kapsamında yaptığımız etkinliklerle toplumun bağımlılık konusunda bilinç ve farkındalık düzeyini artırmayı hedefliyoruz.Bu sene Yeşilay haftasının 104.yılını geçmişte olduğu gibi günümüzde de, 1 hafta boyunca düzenlenen etkinliklerle içki ve sigara gibi kötü alışkanlıklardan kurtulmak için zararları anlatılarak toplumda bilinçlendirme çalışmaları yapıyoruz. Öğrencilerimize verilen Yeşilay temalı rozetlerle bu haftayı yeşillendirerek okul ve sınıf panolarımıza gerekli resimler, afişler, şiirler ve sözlerle okulumuzu bilinçlendiriyoruz.

Mrt

Okulumuzda Deprem  Tatbikatı gerçekleştirildi.Tatbikatın asıl amacı öğrenci ve tüm okul çalışanlarını doğal afetlere karşı bilinçlendirmektir.

Öğrenciler temsili deprem senaryosu kapsamında siren sesinin çalması ile birlikte "Yaşam Üçgeni" ve  "ÇÖK-KAPAN-TUTUN" uygulamalarını gerçekleştirdi.Siren bitiminde öğrenciler, okul idaresi ve öğretmenlerin kontrolünde okulu boşaltarak daha önceden belirlenen toplanma alanında toplandılar. Sınıf öğretmenleri öğrencilere deprem anında yapılması gerekenler ile ilgili bilgiler verdi. Depremlere karşı öğrencileri bigilendirmek amacıyla yapılan tatbikat başarılı  bir şekilde gerçekleşti.

Mrt

Okulumuz 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından yürütülen "Ergenlerde Siber Sağlık Farkındalığı ile Yaşam Biçimi Davranışları Arasındaki İlişkinin Belirlenmesi Anketi" uygulandı.

Ock

Okulumuz öğrencilerinden Sudenaz KAYA Dilimizin Zenginlikleri Projesi Cümle/Afiş Yarışmasında dereceye girerek 2. oldu. Öğrencimizi tebrik ederiz.

Ock

5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ile enerjinin etkin kullanılması, israfının önlenmesi, iklim değişikliği ile mücadele edilmesi ve çevrenin korunması için enerji kaynaklarının ve enerjinin kullanımında verimliliğin artırılması amaçlanmaktadır. Bu kapsamda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi tarafından her yıl Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu, Meslek Odaları ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği iş birliği ile Ocak ayının ikinci haftasında Enerji Verimliliği Haftası etkinlikleri kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.

Ara

Okulumuz Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi tarafından 8. sınıf öğrencilerimize  iş,meslek ve çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikliklere karşı ilgilerini ölçmek amacıyla Mesleki Eğilim Belirleme Envanteri online (çevrimiçi) olarak uygulandı.